Over mij

Ik ben geboren op 29 november 1948 in Groningen. Samen met mijn 2 zussen die tijdens de 2e wereldoorlog zijn geboren ben ik in een warm ouderlijk huis opgegroeid in Groningen en Utrecht. Na mijn HBS-tijd begon ik met een studie economie en daarna Sociale Academie. In 1977 trouwde ik met Joke Dekker. Dat betekent dat wij dit jaar 40 jaar zijn getrouwd en samen 40 zeer gelukkige en interessante jaren hebben gehad.Tot rond mijn 50e diverse managementfuncties in het bedrijfsleven bekleed.

Als 19-jarige heb ik mij aangesloten bij de christelijke geloofsgemeenschap CGN en de laatste 35 jaar heb ik binnen CGN pastorale verantwoordelijkheid op lokaal en nationaal niveau gedragen. Ik behoor zelf tot de 2e generatie CGN-ers en ik zie nu nationaal en internationaal inmiddels de 4e en 5e generatie opgroeien binnen onze christelijke geloofsgemeenschap die al meer dan 100 jaar bestaat.

Rond mijn 50e koos ik om een eigen management-consultancy bedrijf te starten om op die manier meer tijd te hebben voor pastorale taken binnen Christelijke Gemeente Nederland (CGN). Sinds mijn 50e heb ik ook meerdere bestuurlijke functies vervuld. Gezien mijn leeftijd heb ik in de loop van 2016 mijn bedrijfsmatige werkzaamheden grotendeels afgebouwd en verder ook praktisch alle bestuurlijke functies overgedragen. Met des te meer enthousiasme richt ik me nu op mijn taak als man-vader-opa, de pastorale taken binnen Christelijke Gemeente Nederland en daarnaast op de vele interessante aandachtsgebieden in de maatschappij om mij heen.

Vanaf mijn jeugdtijd heb ik een zeer brede interesse gehad. Van exacte wetenschappen, marketing en economie tot sociale wetenschappen. Van Russische literatuur en diverse talen (waaronder Italiaans en Noors) tot filosofische stromingen,jodendom en bovenal christendom. Van actief sport beoefenen tot musiceren en vooral muziekliefhebber. Van beroepsmatige interesse voor marketing, transport en logistiek tot voeding en gezondheidszorg. Via mijn blog wil ik regelmatig wat persoonlijke gedachten over allerlei onderwerpen delen. Waarbij mijn interesse nu met name uitgaat naar de christelijk levenswandel in samenhang met de vele maatschappelijke ontwikkelingen en uitdagingen. Ook de geconcentreerde levenswijsheid in spreuken en gezegden vanuit allerlei landen, culturen en tijdperken zijn voor mij een bron van inspiratie.

Ten slotte: bijna alles in het leven overstijgt een “1+1=2 benadering”. Het leven bestaat als regel uit vele details, aan veel zaken zitten meerdere kanten en levenswijsheid kent vele facetten. Dat is de achtergrond voor de keuze van de diamant als logo bovenaan mijn blog..